Thursday, December 9, 2010

Welcome Back !

Assalamualaikum .. Hari ini hujan turun dengan selebat-lebatnya .. Tanda rahmat yang Allah cucuri .. Di pagi yang indah ini .. Aku memang suka giley ni .. hehe .. Nak tau ke ? .. Jom layann .. haha .. Welcome Back ! Old Profile .. Selamat kembali facebookku .. Aku punya facebook dah ok .. Jangan jelous ye .. Senang je kot nak recovery balik .. Ok la aku ajar .. Kesian pulak korang yang kat luar sana tak tau nak buat macamana .. haha :D .. 
Ada stepnya ..

Step 1 :
Buka Facebook korang tu .. Dah ? ..
Ok pergi ke "Account Settings" ..
Pastu klik kat "Deactivate" ..

Step 2 :
Lepas korang klik Deactivate tu dia akan keluar ni ..
Korang tik kat "This is temporary. I'll be back." ..
Kat bahagian "Please explain further" letak apa-apa reason .. Contohnya "I will back soon" ke ..
Pastu tik kat "Email opt out" ..
Dah tik klik "Confirm" ..

Step 3 :
Bila keluar "Password Confirmation" ni ..
Korang kena letak "Password" Facebook ..

Step 4 :
"Security Check" ni akan keluar ..
Ikut la apa yang diberikan disitu ..
Dah klik "Submit" ..

Step 5 :

Step 5 ni agak simple je .. Korang tinggalkan Facebook korang tu lebih kurang 1 hari .. Lepas 1 hari baru boleh bukak .. hehe .. Bila dah 1 hari .. Facebook korang tu akan jadi begini ..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
v
V


WELCOME BACK !! haha :D


p/s : Anda paham ? .. Kalau tak paham tinggalkan comment ye ..

8 comments:

apice@dunia baru said...

da tau da...

-fizA- said...

sangat berguna.

tapi...

malas betul nak buat..
kalo la fb buat satu button untuk switch profile yang kita suka, kan ke best?

=))

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.. tp one day akan otomatik tukar yg baru sume kan ? :D

Sallehudin Said said...

fiza betul tu ..
susahkan pengguna je !
Iqa tak tau la ..
mintak2 jangan la ..
susah nak guna tu ..

anamizu said...

owhh boleh eh wat cmtu?
tapi kene 1 hari ke?????
ala...nti kalo kite post new entry kt blog,so xdela kuar kt wall fb kite ek??

Sallehudin Said said...

tak tau la ..
saya dah cuba ..
tu pon info dari membe2 saya ..
so saya buat la ..
hehe ..

joyahLisa said...

awk nak taw tak..
sy sudah berbuat demikian..
tetapi die auto tuka baru semula..
haiyooooo...

Sallehudin Said said...

saya pon sedang menghadapi masalah yang sama .. tetapi saya tetap berusaha untuk mencuba .. lebih lama lagi ! mintak2 berjaya ..