Thursday, December 23, 2010

Hari ini ..

Assalamualaikum .. Hari ni happy benor aku .. Banyak benda aku buat .. hehe .. Tadi terjah-terjah blog yang ada kat Malaysia ni .. Teterjah blog ni .. Nama tuan tanah blog tu Shafiq Rahim .. Blog dia BebudakSeni .. Dia baru je buat blog .. Dalam tahun ni jugak .. Start dia berblogging ni pada penghujung bulan April .. Lagi baru aku kot .. Aku buat blog pada awal bulan November .. hehe .. Kira aku lagi budak bawah umurlah newbielah dalam dunia blog ni .. haha :D ..

Tapi dalam dunia blog bagi aku .. Tak kisahlah buat blog bila-bila pun .. Asal blog tu berguna .. Macam blog Shafiq Rahim ni .. Dia ada guna blog dia untuk mencari pendapatan .. Baru je bukak blog dia tu .. Aku rasa dah minat kat satu barang .. hehe .. Smart seh .. Dia ada buat design baju .. Design yang direka khas untuk blogger-blogger .. Yang bukan blogger pun boleh beli .. Jom tengok design baju tu ..


 
Baju BEBUDAK BLOGGER .. Smart, bergaya, kreativiti dan macam-macam lagilah .. Siapa-siapa nak beli senang je .. Pergi blog dia .. Tak pun cari nama Shafiq Rahim di facebook .. Kalau rasa nak sms dengan dia untuk berkenalan pun boleh .. Dia ada bagi nombor telefon kat blog dia .. Just korang kena bagi nama, alamat, nombor telefon, kuantiti baju, saiz dan warna baju .. Tu je .. Murah pun murah .. Hanya RM25 je .. Nak tempah long sleeve pun boleh .. Tapi kena tambah RM5 .. Haa lupa pulak .. Kos penghantaran dicaj sebanyak RM5 .. Murahkan ? .. hehe .. Aku baru tempah 2 baju .. Bilalah baju aku sampai ni .. Tak sabar-sabar rasanya .. huhu ..


Lepas aku tempah tu .. Rasa bosan menyelinap lagi ( Bosan tak habis-habislah ko ni SallehudinSaid .. Heish ) .. Tiba-tiba rasa nak bukak akaun YouthSays yang dah lama aku tinggalkan .. Dah malas aku nak pelihara jaga YouthSays tu .. Bukak je, first aku tengok adalah rewards yang aku dah kumpul .. Dah RM8* lebih .. Sikit je .. Tapi dari aku perap lama duit tu .. Baik aku cash outkan .. Cepat-cepat aku cash out .. Lega rasanya .. Duit tu boleh guna untuk bulan ni .. Dah entek habis aku kerjakan duit kat bank aku tu .. Kadang-kadang rasa nak pasang iklan Nuffnang kat blog aku ni .. Tapi tak tahulah .. erm .. Ni yuran punya pasallah .. Mahal pulak tu .. Heish .. Kalau tak, merasa shopping sakan bulan ni .. hehe ..

Lepas ni aku nak jogging sikit .. Main bola .. haha .. Bola anak buah aku je .. Bola kartun tu .. Tendang-tendang keluar peluh jugak .. hehe .. Malam pulak aku dah plan awal-awal .. Nak pergi keluar dengan member .. Tulah kerja aku time cuti ni .. Pagi sampai petang .. Duduk kat rumah memanjang .. Malam je, baru keluar ( Dah macam hantu pulak .. Malam baru keluar .. hehe ) .. Apa lagi kalau tak ngeteh .. Tak pun keluar lepak .. Tapi semenjak kampung aku ada silat ni .. Aku dok tengok silatlah .. Member aku pun ada masuk .. Kelakar jugak tengok .. Banyak aksi lucu .. hehe .. Oklah .. Aku nak chaw dulu .. Tak boleh lama-lama sangat depan laptop ni .. Pening rasanya .. Katanya tak baik lama-lama mengadap laptop ..



p/s : Time untuk aku bersenam .. Daa

6 comments:

Omu Rice said...

macam gempak baju tu...hehe...suka2 lah...yosh! mekaci terjah blog omu...

Sallehudin Said said...

oke !
Harap tak jemu singgah blog ini ..

mia said...

hehhee..if nak pasang nuff, kene remove youth tu tau..hehe

Yan said...

wow banyaknye youthsay dia..

salam jumaat..
jemput undi anak akak kt blog ye
http://www.mayaqarmyla.net/2010/12/jom-vote-adik-dhuwa-haziq.html

HAZWAN17 said...

smart jugak baju tu...
eh ys bro ni dah berapa lama
banyak gak tu...
aku punye nk cashout pun tak lepas-lepas lagi

Sallehudin Said said...

Dah lama ..
Dalam 1 tahun ..
YS boleh cashout bila rewards mencecah RM50 ..
Kalau bawah lagi ..
Tak boleh ..

Kekadang dia biol ..
Macam member aku ..
Dia dah dekat seratus lebih ..
Tapi tak boleh cashout ..