Wednesday, December 15, 2010

Perut buncit .. OMG !!

Assalamualaikum semua .. Hari ni aku betul-betul sedih la .. Sob sob .. Berat badan aku naik ( Padahal tak cek pon .. Tau-tau je naik .. haha ) .. Tengok dengan keadaan aku yang semakin meningkat 'kurus' ni .. Kompom naik la .. Adess .. Nak letak gambar aku yang comel ni .. Tak nak la .. Malu la .. Aku comel sangat .. Nanti korang jelous .. hehe .. 

Korang ada tip-tip tak macamana nak turunkan berat badan dengan cepat dan berkesan .. Kalau boleh dalam masa seminggu je dah turun 10 kilo ( Kalau ada mesti orang gemuk semua dah kurus .. Yang kurus bertambah kurus .. haha ) .. Ada tak ?? .. 

Nak guna produk pelangsing ? .. Tak nak la .. Takut 2 perkara ni terjadi pulak .. Kata mak aku jangan sembarangan minum produk pelangsing ni .. Katanya ada orang kampung aku perutnya 'rosak' akibat minum produk pelangsingan .. Korang tak terpikir ke .. Mesti la produk untuk kurus ni guna banyak bahan kimia .. Kalau tak macamana boleh kuruskan badan .. Betul tak ? ..

Lagi satu .. Aku nak cuba la Jus Mate 5 .. Macam best je Dr Rozmey poyo tu promote .. haha .. Tapi nanti kalau aku minum tub tub rambut aku jadi macam Dr Rozmey .. Tak nak la aku .. Rambut dia ikal mayang style sangat la .. 
huhu XD

Tolong la aku ni .. Masalah serius ni .. Jap lagi dah nak naik sem4 .. Segan wey nak jumpa geng-geng nanti .. Mesti member nanti kutuk .. 'Wah comelnya ko' .. Aku terima je la .. Tapi aku tetap segan .. haha .. Dalam kesuntukan masa .. Nak jogging .. Lagi malas .. Nak bersenam .. Lagi lagi malas .. Tah la .. Lantak la .. Montel pun montel la asal hidup .. hehe



p/s : Sob sob T_T ..

13 comments:

luvYOU said...

sy ade solution nye :)

sila baca ini dgn teliti..
bukan produk diet...Ini nutrisi :)
InsyaAllah ini akan menyelesaikan masalah awak.. Sy dan boyfriend sy sndiri sedang guna :)
sy hilang 2 kg 2 minggu tanpa exercise !! :)
boyfren (fatah) dah turun overall 17 kg ! dan die turun 3 kg 4 hari :)

awesome kan? ..:)

mehla baca tentang NUTRISI hebat nih :)

http://endlessofstory.blogspot.com/p/awesome-nutrition.html

Sallehudin Said said...

Bestnya ..
Mana nak cari ??

luvYOU said...

awk contact sy melalui FB sy :)

add sy : hot2bpunk@yahoo.com

awk boleh dptkan dari sy... :) bila awk dah serius nak amik nutrisi nih...awk bukan shj dapat produk, tp awk akan dpt sorg coach :)

awk serius ke?
awk org mane eh?

encHIx laNDax said...

hahahXD
cilaka..lu jogging,pushup,lama-lama surut la..ni x..makan tidurr je..huhuhu

Puteri Iqa Izyan said...

huk3..tbe2 sedih bace entri nih T__T

nak kurus jugak.. 20 kg dalam seminggu kalau boleh.hahaha

Cempakamelati said...

Kena banyak bersabar untuk kuruskan diri ni...kena control kendungan kabohidrat yang diambil.

toyolkiut said...

orang kata la kan..
bukan toyol yg kata..
makan pelan2..makan ikut aturan..berenti smblm kenyang..
baru berat badan sempoi..
apa yg penting??
idup mesti enjoy!!
pe nk kisah sngt, gemuk skit kiut pe..
kehkehkeh...

cik zaza said...

better dr sy yg mkn byk berat tak naik2..risau..

alinac lover said...

la slim cream yong

hahahha

Nur Ardilla Najwa said...

salam. jemput join contest d blog saya.

http://jannatul-ardilla.blogspot.com/2010/11/game-for-fun-favorite-photo-contest.html

Sallehudin Said said...

enchix landax : huhu .. malas la ..
toyolkiut : betul jugak .. hehe
Nur Ardilla : InsyaAllah saya join ..

cek mona said...

haha tak tahan tengok pakcik neh..

Sallehudin Said said...

pakcik ??
haha :D