Tuesday, November 30, 2010

Shopping part 2 !!

Haha .. Mesti korang ternanti-nanti sambungan nyer ..

Dengan ini bermule la sambungan dari shopping part 1 .. Jom layann sesame ..


~
~~
~~~
~~~~
~~~~~
Cepat-cepat kami naek .. Kene balek cepat .. Kesian mak sorang kat rumah tu .. Kesian kesian .. Aku ikot jer la si kakak aku tu ..

Rupe-rupe nyer dye nak pergi lagi ker Focus Point .. Kali ni yang kat The Summit la .. Masok kedai tu .. Dye teros pergi ke kawasan cermin mate BONIA .. Pehh tak nak kalah .. Nak MAKCIK BONIA jugak .. Ape-ape je lah .. Yang penting tak makan duet aku .. Dahh belek dekat 6 cermin mate MAKCIK BONIA ni .. Selamat la ade 1 yang dye minat .. Teros bayar ..Dah bayar .. Dah dapat barang nyer .. Kami pergi ker .. THE STORE pule ..


Pehh memang betol kakak aku cakap .. Tengah less giley kat THE STORE ni .. Memang teringin nak beli .. Banyak betol aku nak pilih .. Tapi duet tak mengizinkan pulak .. Kat bahagian butik LEVIS lagi la .. Dah macam lelong .. Murah sesangat .. Ori tau bukan ciplak .. Biase RM300 ke atas .. Tapi skunk RM160 dah dapat .. Memang teringin tapi .. Saiz suar pulak tak ade .. Pehh sakit hati jugak .. Yang keje kat situ dah macam tak nak keje pulak .. Aku tanyer boleh dye sedapkan hati .. Menyampah la kakak tu !! .. erm .. Aku teros ker bahagian WALLET .. Kakak aku nak beli .. Ade yang berkenan teros beli .. POLO ori maa .. Murah .. RM6* jer .. Teros rembat .. Sape taknak kan .. Pastu kite orang pergi ker bahagian baju dan seluar pulak .. Mule baju kemeja .. Pehh baju yang BRANDED jadi murah giley .. Memang syok tengok .. Baju kemeja HAZARD sepatot nyer RM100 ke atas .. Tapi bawah RM60 dah dapat .. Pehh kaww-kaww la .. Tapi aku tak nak baju .. AKu nak seluar .. Seluar jean tak dapat tadi .. Aku nak beli seluar slack .. Untok aku gune time sem4 nanti .. Pening giley nak pilih ..

Tengok la seluar JEEP MEN ni .. Pehh .. JEEP mahal kot .. Ni tinggal RM35 jer .. Sape tak pening nak pilih  .. Memang lawa la patent dye .. Aku ade minat satu patent .. Kakak aku yang pilihkan .. Aku pon berkenan .. Aku pergi la tanyer .. Dengan kegembiraan ni .. " Amoi saye nak saiz ** " .. Amoi tu carikan .. Tengok punyer tengok amoi tu cakap " Tak ade la patent tu saiz ** .. Solii la " .. Pehh pe lagi menyirap betol kakak aku ngan aku sekali .. Aku pergi la korek bawah-bawah .. Ternyata tak ade la .. urmm .. 

 " Takpe cari lagi .. Mane tau seluar brand laen ade " .. Cepat kami cari .. Dah agak malam jugak time tuh .. Cari-cari .. Dapat la satu brand ni .. Tak jename sangat .. Tapi lawa la .. Jename GUY CREATIVE .. Banyak jugak aku pilih untok diTRY .. Dalam 4 helai .. Tamak betol .. Last-last pilih 1 jugak .. Time aku try tu kakak aku pergi ker kawasan kemeja nak belikan bapak kate nyer ..Dah dapat pe yang dicari .. Terlupe 1 barang .. Kami pergi ker kawasan B*A pulak .. hehehe .. Kawasan yang sentitip bagi kaum lelaki .. kihkih .. Aku tak nak masok tapi dipakse oleh kakak ku .. Memang segan woo .. Tak nak aku .. Teros aku pergi meloloskan diri .. Pergi la cari-cari ape yang patot .. Dah dapat barang-barang nyer .. Pergi ker kaunter pembayaran .. Dah bayar sempat pulak mengisi borang peraduan .. Nak menang kerete .. ( haha .. Mintak-mintak dapat la sejibik kerete .. ) .. AMIN .. Pastu kami pergi ker tingkat paling bawah .. Kawasan THE STORE jugak .. Untok membeli barang dapor .. Dah siap kami terkejar-kejar .. Sampai ker kerete kami terlihat saman .. Pehh macam siott jer .. Kerete laen tak kene pon .. Kakak aku siap maki-maki pulak .. Aku pon cepat-cepat drive kerete .. Aku cube menenangkan kakak ku pade ketike itu .. Sudah agak tenang dye mengajak aku membeli makanan .. " Kak bungkus MEE BANDUNG 2 .. Haa ayer teh tarek .. " .. Lebih kureng 10 minit sampai la pesanan tadi .. Cepat-cepat bagi duet dan amek baki ..

Dah nak sampai di kawasan rumah kami .. Aku kene pergi ker kedai runcit .. Nak beli ikan bilis .. 

 Sampai di rumah agak malam .. Dah nak pukol 10 malam .. Tub-tub kakak aku .. " Dik tadi aku nak betolkan jam tapi .. Jam tu tak ade .. " .. Dengan nada yang agak sedey dye bercakap .. " Jom temankan aku cari jam tu kat bandar lagi .. Tapi makan dulu ok " .. Aku pon cakap ok jer la .. Dah kenyang makan .. Temankan dye .. Laju giley dye drive .. Mule-mule cari kat kawasan paking .. Tak ade .. Cari kat kedai cermin mate tak ade jugak .. Pehh .. Kesian kakak aku .. Hilang jam kenangan .. Jam tu dah lame dye gune .. Sejak ting.6 lagi .. Dye beli gune duet titik peluh dye yang pertame .. Sedey jer dye .. Kami pon teros balek .. Aku dan kakak aku pon tengah pening macam mane nak settlekan saman tuh .. Banyak betol masalah .. Dah sedap berSHOPPING ni .. Ade masalah timbul pulak .. heishh .. Malas nak pikir .. Pastu bersihkan diri .. Dan tengok tv .. Dah agak malam .. Ngantuk .. Sume pon masok bilik masing-masing untok tidor .. Daa .. 

Dah nak tido pon aku sempat nak berSNAP lagi .. haha XD .. Comel tak ?? haha :D



p/s : best tak cerite aku .. komen .. komen cepat .. hehe

4 comments:

NurAyunni Yeo said...

hahaa ! 2 kew cte tut tut dier ..
yg part 3 xde kew ??
summit less larh plak! adoyai ,lau ak kt cne da lme borong niy ..hehe !

Sallehudin Said said...

tak ade la..
nanti aku shopping lagi aku buat n3 OK !
summit nga less giley ayu ..
rugi ko ..
the store nak pindah la ..
tu less giley2 punyer ..

Sophia Rani said...

byk betol discount.. haha

Sallehudin Said said...

tengah sale giley ..
cam tu la .. XD