Tuesday, November 30, 2010

Shopping part 1 !!

Hai rakan-rakan reader sekalian .. Soryy ye .. Aku dah lame tak blogwalking .. Dah 2 hari tak terjah-terjah ni .. haha .. Nak terjah jugak .. Tapi beze memanjang jer aku ni .. Jadual harian yang mampat .. haha ( padahal bukan buat ape-ape sangat pon .. kihkih ) .. Aku banyak meluangkan mase tengok tv, jage anak buah aku ( anak kakak aku ok .. jangan pikir memacam pulak .. haha ) , jalan-jalan, bersembang bersame rakan ( lepak la .. ) dan tidor jer ( turu orak tangi-tangi .. paham tak ? haha ) .. Rase bosankan hidop tak keje ni .. Aku memang dah buat keputusan la .. Aku tak keje .. Tolong mak aku jer .. Lagi ok kan .. Dari terpikir panjang nak keje ker tak .. Aku bek padam jer hasrat aku .. Nak keje tapi tak cari buat ape .. Bukan orang cari kite pon .. haha .. Ok la tak nak membebel panjang sangat ni .. Aku nak cite sikit .. Cite ni berlaku nyer pade hari isnin, 29 Nov 2010 .. Semalam la .. Kakak aku tepon .. Time tu kakak aku keje .. Belom balek .. Dye ajak aku gi temankan shopping .. Kate nyer nak beli macam-macam .. Aku ye kan jer .. Lagipon bosan kat rumah ni .. Tu yang aku tak sempat blogwalking .. Dye janji lepas balek keje teros pergi .. Ni dah pukol 5.10 petang .. Motor dye pon bunyi di perkarangan rumah aku menandakan sudah pulang dari keje nyer .. Aku pon cepat-cepat bersiap .. Sebelom kene marah .. Dye memang kaki baran sikit .. Dalam family aku dye yang paling HOT ! panas .. Cepat naek angin .. Malas nak cari pasal .. Teros aku sarong baju,baju sejok dan suar jean .. Agak kalang kabut .. Tapi sempat .. haha .. Teros kami berdua pergi .. Aku yang bawak kerete .. Agak lembap aku bawak untok keselamatan sebab hujan .. Lagipon orang balek keje .. Sesak woo jalan .. Susah betol nak speed .. Ade jer orang nak brekk .. Menyampah aku kalau orang suke maen brekk2 ni .. Aku selalu buat jugak .. haha XD .. Destinasi pertama yang kami tuju adalah Petronas untok mengisi minyak .. Kalau tak ko sorong la kete tu hujan-hujan .. kihkih .. Destinasi ke 2 aku kene teman kakak aku pergi ke Focus Point yang berade berhampiran stesen bas .. Kakak aku tah kenape .. Tetibe berminat nak pakai cermin mate .. Aku ingat ape .. Dye  nak beli untok jalan-jalan naek kete .. Jage mate .. Tak nak kene sinaran UV matahari .. haha XD .. Dye nampak entri ni kompom kene pelangkung .. Aku tak takot dah .. haha .. Dah biase sangat time kecik-kecik kene .. Muke dye kalau marah macam nak makan orang .. Takot jugak .. haha .. Destinasi yang ke 3 pulak .. Aku pergi The Summit Batu Pahat .. Tah la dye nak beli ape pulak .. Aku ikot jerk .. Sampai jer pikir dulu .. Cari paking .. Dah susah nak paking kawasan situ .. Ni gare-gare caltex tutup la .. Kalau tak boleh paking caltex .. Nak paking atas kakak aku tak bagi .. Kerana kerete tu ade prob .. Mati-mati .. Dah pikir masak-masak .. Paking jer kat bawah .. Kawasan tu sebenar nyer tak boleh paking .. Nanti kene saman .. Tapi aku tetap paking jer .. Kakak aku pon layann .. Malas nak pikir pasal saman tu .. Teros aku bunyi kan alarm kerete untok keselamatan .. Takot kene curi .. Skunk dah la musim curi-curi ni .. Bahaye !! .. Tibe-tibe !! .. Bunyi ..

Tut .
Tut ..
Tut ...
Tut ....
 Tut .....

Bersambung part 2 nanti ok .. Nak pergi mandi jap .. Busuk dah ni .. Yekk .. Daa


p/s : layann part 1 dulu .. Ade mase part 2 akan muncul ..

3 comments:

LIPISLADY said...

Assalamualaikum, adik,

Tak sabar tunggu part 2..

NurAyunni Yeo said...

ala, cpatla update part 2 plak.. ape yg tut tut .. !
ak nk tnyerla ..hehe
1. orak tangi tangi 2 ape ??
2. pz2 shopink xajk ak an ..
3. parking nk selamt g jukla parking kt uma sewa kaw 2 ..huhu ..

p/s : update cpat2 .. !!

Sallehudin Said said...

kak LIPISLADY ..
dah ade tuh ..
AYU : tut tut tu buat gimik jer ..
gempak sikit .. haha
jawapan aku :
1) tido tak bangun-bangun ..
2) malas la .. ko bukan blnje aku pon ..
3) ko tengok n3 shopping part 2 ..