Sunday, January 30, 2011

Diganggu Oleh Orang Yang Tak Dikenali

Assalamualaikum semua .. Korang hari ini sejuk tak ?? .. Tempat aku sejuk sangat .. Sebabnya hujan .. Dah 2 hari hujan turun tanpa henti .. Kalau berhenti pun kejap je .. 2 3 minit hujan lebat balik .. Dengar kata Johor akan banjir .. Dengar katalah ( Tak tahu cerita sebenar .. Dengar khabar angin je ) .. Tapi berkemungkinan betul .. Yang aku tahu kawasan Labis sudah ditenggelami air .. Banjir .. Susahlah orang untuk mengundi di kawasan berkenaan .. hehe .. Apa pun nanti kita tunggu keputusan Pilihan Raya Kecil tersebut .. Kampung aku pun sudah prepare segala-segalanya .. Takut banjir betul .. Siap buat mesyuarat lagi .. Hebat tak kampung aku yang power ini .. hehe .. 

Kalau banjir nampaknya mandi banjir jela .. Bestnya .. Teringat zaman kecil-kecil dahulu .. Kalau hujan turun je .. Mesti doa macam-macam .. Nak parit penuhlah,banjirlah dan banyak lagi .. Sebab nanti tak payah pergi ke sekolah .. Kadang-kadang sebabnya nak mandi parit .. Kan best bila mandi kat parit dengan keadaan air yang penuh .. Kadang-kadang nak main hujanlah .. Macam-macamlah aku buat ketika kecil .. Pernah aku buat rakit bersama rakan-rakan kampung .. Menggunakan batang pisang .. Jadi tu !! .. Tapi sekejap je .. Sebabnya muatan terlebih had .. haha XD .. Dulu lain sekarang pun lain .. Sekarang tak ada terfikir nak buat semua itu lagi dah .. Kiranya dah matanglah .. hehe



Sebenarnya aku buat entri ini sebab ada perkara yang aku fikir dari tadi .. Perkara yang merunsingkan kelapa kepala otak aku ni .. Senanglah aku terus terang je .. Aku dikacau .. Dan aku sekarang begitu sangat sakit hati dengan orang itu .. Ada ke patut tulis benda yang tak senonoh macam tu .. Aku pun suka kacau orang tapi taklah sampai macam tu sekali .. Kalau dah GAY sangat pergi cari orang yang sama taraf dengan kau tu .. Tak payah nak pm aku pastu tulis ayat mencarut .. Aku tak suka .. Gurau-gurau jugaklah .. Tapi jangan gurau lebih-lebih .. Baik-baik aku sejuk terus panas .. 

Yang paling aku konfius .. Dia guna nama penyanyi yang boleh dikatakan sedang meningkat naik di Malaysia ini .. Iaitu Tomok .. Apabila aku tanya rakan-rakan kolej .. Semua cakap kenal .. 'Itu Tomoklah' .. Aku tahu itu Tomok tapi siapa dia .. Aku tahu itu bukan fan page untuk penyanyi handalan kita tu .. Sampai sekarang menjadi tanda tanya .. Tolonglah cakap siapa kau .. Aku tahu itu rakan kolej aku .. Aku tengok ayatnya pun sudah tahu .. Aku dah faham dengan gaya percakapan rakan-rakan aku .. Kalau itu betul Tomok .. Macamana dia boleh kenal aku .. Kenal nama panggilan aku .. Kalau kau hensem sangat ( GAY !! ) gunalah nama sebenar kau .. Baru terselah keGAY kau tu .. Tak payah nak berselindung disebalik nama orang lain ..





p/s : Lega akhirnya .. Aku dapat luahkan kat blog aku ni .. Sampai sini jelah .. Kepada Si Tomok Oiam tu jangan yekyek sangatlah !!

4 comments:

Si Kecik = Dayah said...

hehe..Sabarlah bob oi...de budak dengki kaw...ti kite cari same2 k sape owg tu...kcian kaw..hoho

Puan Besar Shag Yahaya said...

Pulak! Sanggup guna nama orang tu. Boleh kena saman kot! Adoi~

Btw, Shag tag Din utk satu GA ;)

atoyis said...

org cam tu pon ada gak ek..nk popular cepat agaknyer

Sallehudin Said said...

sabau jelah ..